Advertisements

Zully Mustafa

Îmi amintesc cât de fermecat eram dând paginile primelor cărți (de care aflasem eu) ale lui Zully, descoperite într-o librărie din Alba Iulia: aveam senzația că Strugurii s-au copt în lipsa ei și Nopțile sale orientale erau varianta dobrogeană, contemporană, a celor 1001 de nopți. Mai apoi am cunoscut-o pe internet și am insistat să publice recenzii de film pe Cefilmevăd.

Abia mai târziu i-am parcus și biografia: Zully Mustafa a urmat Liceul Pedagogic din Constanta si Colegiul de Institutori de la Universitatea Constanta. Lucrează în presa de la vârsta de 19 ani, în paralel urmandu-si profesia de invatatoare. Dupa stabilirea in Bucuresti a fost, pe rând, secretara, reporter, redactor, corector de carte, traducator, actrita, scenaristă.

A debutat editorial în 2003 cu cărți educative, versuri si povesti pentru copii. Printre titlurile publicate: Povestea curcubeului, Povestea mierii, Povestea pâinii, Povestea laptelui, Povestea vântului, Unde a disparut Primavara, Legendele Apelor (nominalizata la premiile AER), Scrisoare pentru iepuras, Filipica și Moftulici, Manzdravan, Balada căpșunilor fără culoare.

Nu cred că o ai pe ultima, mi-a zis când m-am lăudat că-mi plac cărțile sale. Cea mai importantă nici nu a fost în librării. Care e ultima? am făcut pe niznaiul. Despre călătoria pe Camino. E cea după care m-am simțit într-adevăr scriitoare. Hopa. Ce-avem noi aici. De-abia aștept să primesc cartea (sau cărțile) ca să vă spun. Al treilea călător

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment