Advertisements

Silozul

Romanul Wool (titlul ediției original) aparține unui sub-gen SF, cel post-apocaliptic. Supraviețuitorii unei catastrofe neprecizate locuiesc într-un Siloz subteran în ale cărei peste 100 de etaje există ferme, parcele cu legume, creșe și grădinițe. Lipsesc doar lifturile, iar o scară în spirală urcă din adânc  – unde se află secțiunea mașinilor – spre nivelul cel mai de sus, unde ferestrele dezvăluie o lume pustie și toxică.

Povestea începe la etajele superioare. Prima parte – Holston – se termină cu un twist (aceasta fiind povestirea originală, care a dat startul celorlalte), iar romanul (așa cum îl știm noi acum – inițial o serie de povestiri) se reia cu Unealta potrivită a primăriței Jahns. Întâlnim un primar și un ajutor de șerif (în căutarea candidatului de șerif), și aflăm câte ceva despre misteriosul departament de IT.

Apărut la Nemira, prin 2014 în traducerea Anei-Veronica Mircea, prima parte (o ediție Omnibus, care grupează cinci povestiri publicate separat de Hugh Howey) are 792 de pagini, care par multe dar sunt mici (A6) și se citesc repede. Drepturile de ecranizare au fost achiziționate de 20th Century Fox care pregătesc un film în regia lui Ridley Scott. Scenariul a fost încredințat spre rescriere Nicolei Perlman (Guardians of the Galaxy)

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment