Advertisements

Te pup în fund, Conducător Iubit!

Bănulescu Daniel nu scrie la gazete, nu colportează idei, nici nu vinde cărți. El scrie sau mai degrabă re-scrie o trilogie (sau, în accepțiunea domniei sale, un Clan de Romane) sub titlul de Cea mai frumoasă poveste a lumii, compusă, în acest moment, din romanele: Te pup în fund, Conducător Iubit! (pe care tocmai îl citesc), Diavolul vânează inima ta și Cel mai bun roman al tuturor timpurilor.

După cum afirmă autorul, cele trei romane pot fi citite și independent, și în cascadă. Ele se referă la istoria României în perioada 1987-1989 și țintesc să alcătuiască o carte de valoarea romanului Război și pace. Nici mai mult, nici mai puțin. Întrebat de Cristian Teodorescu în interviul de aici cum și-a ales titlul primului roman, autorul a răspuns:

În anul 1993 am simțit că e timpul să scriu primul meu roman. Vuia o isterie împotriva lui Ceaușescu și era foarte la modă să-ți dorești să-l mai omori de cîteva ori.

Eu nu aveam nici un chef să-mi înmoi batista în sîngele lui Ceaușescu și să dansez alături de tribul meu. Nefăcînd politică, mă durea în cot de ceea ce îmi explicau alții că ar trebui să simt. Ceaușescu mi se părea doar un unchi auster, nesărat și care se individualiza doar prin frecvența scandalurilor pe care le provoca atunci cînd pretindea că el e Dumnezeu. Am încetinit și l-am urcat și pe el în trăsura personajelor mele.

Romanul meu, Te pup în fund, Conducător Iubit!, e compus din trei lumi.

Prima lume e cea a unui grup de hoți bucureșteni atît de iscusiți încît îți fură și sîngele din tine și tencuiala de pe pereți. De aceea ei sînt porecliți “Îngerii Apartamentelor” sau “Vrăjitorii Lacătelor”. Fiind singurii ce nu sînt înfricoșați de el, alunecă într-un razboi cu președintele țării. Cea de-a doua lume e cea a Bravului Conducător.

El e mai plin de contradicții decît un arici de țepi.

Doldora de calități, pentru a nu-și complexa poporul, își angajează un profesor de defecte de vorbire și simulează că e bîlbîit. Pe lîngă el, Caligula e un pisoi. Cea de-a treia zonă e lumea tinerilor scriitori, deasupra căreia planează cuplul Daniel și Clipsy.

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment