Advertisements

Caravana Gaudeamus a poposit la Cluj

Târgul itinerant de carte numit și Caravana Gaudeamus Radio România s-a deschis miercuri, 17 aprilie, în Piața Unirii din centrul Clujului. La ediția din acest an, derulată sub semnul Anului Cărții în România, participă peste 80 de edituri într-un spațiu expozițional de 800 mp, în care se anunță 80 de evenimente.

Președintele de onoare al ediției cu numărul XX este trăducătoarea Gabriela Lungu, care a declarat deschis Târgul de Carte Gaudeamus Radio România de la Cluj. Domnia sa a vorbit în deschiderea evenimentului despre importanța lecturii, despre libertatea pe care o aduce, deschizând lumi miraculoase pentru noi și pentru copiii noștri.

Am să încep cu un citat din Gianni Rodari, un scriitor şi jurnalist italian, care la un moment dat a spus: „Aş vrea ca toţi să citească: nu pentru a deveni literaţi sau poeţi, ci pentru ca nimeni să nu mai fie sclav”.

„Mi se pare extraordinar de frumos ca în aceste câteva cuvinte să fie exprimată esenţa lecturii, care este de fapt o deschidere extraordinară spre o altă lume – spre alte lumi – un câştig extraordinar al libertăţii interioare, al unei libertăţi de a vedea lucrurile cu ochii celui care le şi înţelege”.

Viceprimarul Clujului, Olah Emese, a vorbit despre puterea cărților de a modela minți, și a declarat că Târgul de Carte Gaudeamus Radio România este un eveniment deosebit pentru municipiul Cluj-Napoca. Azi între orele 18.00 și 19.00, la standul Editurii Școala Ardeleană, se vor lansa următoarele volume recomandate de Cenaclul UBB.

Dan Căilean, „Porunca 8” (roman);

Andrei Gazsi, „Câte o carte poștală pe lună” (poeme);

Alice Valeria Micu, „Pereți” (poeme);

Luminița Rusu, „Stația Parcul Central” (proză scurtă)

Prezintă: poetul Ion Mureșan (coordonatorul Cenaclului UBB) și profesorul, prozatorul și eseistul Marius Jucan. Lansările de carte vor avea loc în prezența autorilor, care vor face și lecturi publice. Vizitatorii sunt așteptați nu doar să cumpere cărți noi, ci să și doneze cărți vechi. Volumele adunate vor ajunge la biblioteca comunala Iclod.

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment