Advertisements

Târgul de carte Frankfurt

Dacă la noi evenimentele dedicate cărții sunt festivaluri, pentru a reanima cumva interesul publicului, în Europa centrală și de vest Târguri de carte precum Frankfurter Buchmesse ce se va desfăşura în perioada 11-15 octombrie prilejuiesc contracte importante între editori şi autori.

Târgul, la care vor participa unii dintre scriitorii cei mai bine cotaţi ai momentului precum Margaret Atwood, Dan Brown, Nicholas Sparks, Michel Houellebecq, Ken Follett, Cecilia Ahern, Paula Hawkins, Alain Mabanckou sau Leila Slimani va fi deschis azi de Angela Merkel şi de Emmanuel Macron.

Franţa, care este este ţară-invitată, a anunţat prezenţa a 180 de scriitori. Ediţia de anul acesta a cel mai vechi târg de carte a ales tema libertăţii de exprimare, cu trimitere în special la scriitorii din Turcia. Printre evenimentele Frankfurter Buchmesse care ne interesează și pe noi se numără lansarea Romanului „Fantoma din moară” de Doina Ruşti, apărut recent la Klak Verlag, din Berlin (în traducerea Evei Ruth Wemme).

Lansarea cărţii va avea loc sâmbătă, la ora 12:00 la standul României, în formula unui dezbateri pe marginea cărţii, despre istorie şi vinovăţie. Alături de Doina Ruşti sunt invitaţi Jan Cornelius şi Jörg Becken, istoric şi editor berlinez. Romanul „Fantoma din moară”, apărut în 2008 la editura Polirom, este o parabolă a comunismului românesc, un roman dens şi apăsător despre labilitatea adevărului. Autoarea trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist, iar romanul a fost recompensat cu Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România.

Doina Ruşti este una dintre cele mai apreciate voci feminine ale literaturii contemporane. Tradusă în numeroase limbi, invitată la evenimente internaţionale, s-a impus în special prin romanele cu tematică diversă şi construcţie solidă. Dintre romanele sale, unele reeditate în colecţia Top 10+, amintim “Fantoma din moară” (2008), “Zogru” (2006) şi “Lizoanca” (2009), “Manuscrisul fanariot” (2015) şi “Mâţa Vinerii” (2017).

 

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment