Advertisements

Fiul risipitor

Iubire, dramă, abandon – trei cuvinte care descriu cartea lui Radu Tudoran, Fiul Risipitor. Copilăria dramatizată a unei fete maltratată de propria familie, urmată de alinarea oferită de un bărbat al munților și al naturii, de care aceasta se îndrăgostește neputincios, bolnăvicios și iremediabil.

Acțiunea, simplă la început, te introduce treptat într-o lume complicată, marcată de trăiri interioare zbuciumate. Eva, eroina, își croiește un destin trist, o viață care se învârte în jurul unei așteptări continue și veșnice, a unui bărbat care se întoarce doar pentru a pleca iar și iar. Un fiu risipitor, care nu își găsește locul, un Godot care se lasă așteptat, dar care este mereu primit cu aceeași emoție și cu aceleași sentimente puternice.

Întreaga viață a Evei se învârte în jurul acestor așteptări continue și a momentelor intense și scurte trăite alături de omul care o distruge puțin câte puțin. Eva, fetița, și în cele din urmă femeia, este un personaj complex în care sălășluiește o dăruire sufletească și trupească dusă până la epuizare, care trăiește într-un timp crâncen, o tinerețe sărăcăcioasă și o maturitate marcată de începutul războiului și pierderea definitivă a celui ce i-a fost iubit și călău al sufletului.

El mi-a dat tot ce a avut, dintr-o dată, şi când inima i s-a golit, a plecat. E un risipitor.

Un roman simplu în acțiune, dar extrem de bine construit în trăiri, în care cititorul trece prin stările personajului, atât de profunde și de bine transmise. Oricine este interesat de o poveste de iubire ieșită din comun, departe de tot ceea ce înseamnă banalitate, este invitat să parcurgă această carte în care se regăsește un amestec de iubire, dramatism, suferință, puritate și trăiri la intensitate maximă.

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment