Advertisements

FestLit Cluj

FestLit este un festival naţional de literatură organizat de Filiala Cluj a USR, oarecum sincronizat cu festivalul internațional de carte Transilvania – FICT. Asta deoarece se desfășoară în perioada 8-10 octombrie, în vreme ce FICT are loc între 3 și 8 octombrie. Există un parteneriat între FestLit (omagiul Scriitorului) și FICT (omagiul Autorului). Unde se întâlnește Scriitorul cu Autorul?

Acest lucru îl decide numai Cititorul. Împreună, cele două festivaluri (cel internațional, urmat apoi de cel național) aduc la Cluj în decurs de o săptămână toată spuma literară a vremii, întru celebrarea cărții scrise. Desantul scriitoricesc este compus din invitaţi de marcă precum Gabriela Adameşteanu, Ana Blandiana, Gabriel Chifu, Gellu Dorian, Ion Mureşan, Aurel Pantea, Nicolae Prelipceanu, şi cu participarea trupei JUMP JAZZ BAND a Casei de Cultură a Studenţilor (conducerea muzicală: Ştefan Vannai), dar şi cu momente surpriză. Rondul se adresează iubitorilor de literatură şi muzică de toate vârstele. Simpozionul ediţiei este dedicat Anului Maiorescu şi are ca temă Critica literară şi viitorul literaturii

La FICT a mai fost anunțat recent, după poetul Adonis, un nou invitat de onoare: este vorba de scriitorul Petr Borkovec (Republica Cehă), care va susține la Festivalul Internațional de Carte Transilvania o lectură publică și un dialog cu cititorii moderat de traducătorul său în limba română, Mircea Dan Duță. Un alt invitat de onoare la FICT anunțat azi este scriitorul Radu Țuculescu, care își va lansa cu această ocazie și la Cluj recentul volum Măcelăria Kennedy.

 

 

Advertisements

Related Posts

About The Author

No Responses

Add Comment