Advertisements

Evenimente editoriale

Se pare că suntem țara din UE cu cel mai mic consum de lectură (Albania fiind stat-candidat, nu se pune), în care a merge la un târg să-ți cumperi mai multe cărți la preț promoțional este văzut de către unii drept gest de adeziune la lumea bună, o fandoseală intelectuală. Totuși, spre deosebire de Cluj, de exemplu, în București cu ocazia Gaudeamusului se cumpără consistent, adică vânzările se simt în bugetul librarilor și editorilor.

Din câte am aflat chiar de la un librar al cărui punct de vânzare local ține de o editură din București (la noi rețeaua de librării dispărând, singurele care mai rezistă sunt lanțurile de librării care aparțin editurilor), acolo lumea pune din timp bani deoparte și cumpără cărți cu plasa.

Ca să facem o listă cu recomandări pentru ultima zi de Gaudeamus, evenimentul editorial al anului 2017 a fost traducerea primului volum al lui Harari, ”Sapiens. Scurtă istorie a omenirii”, apărut la Polirom.

De la Humanitas, merită luat romanul lui Colson Whitehead „Ruta subterană” – premiat cu Pulizer și Național Book Award, iar la Publica a apărut „Irezistibil” de Adam Alter, despre dependența de tehnologie.

La Editura Art „Hărțuire publică în era internetului’” de Jon Ronson – o carte cu o temă actuală, iar tipul e jurnalist, explică hărțuirea aplicat, pe cazuri reale. De la Editura Tact recomand „Apostolatul antisocial” al lui Racu iar de Școala Ardeleană merită să luați volumele despre Transilvania publicate de Ioan Aurel Pop și Ioan Bolovan, și dacă mai găsiți, un „Chiriaș la Cluj”.

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment