Advertisements

Dependente de sex sau amante – 21 de femei radicale

Editura Nemira&Co a scos pe piață în 2009 în Colectia – Erotikos, non-ficțiune, aceasta carte a  Paulei Izquierdo. Am început s-o citesc din curiozitate, fiind non-ficțiune, și bine am făcut! Este o carte- document despre obiceiurile unor femei hotărâte, inteligente și non-conformiste. Autoarea descrie 21 de femei dependente de sex, unele din ele având obiceiuri cam neortodoxe chiar și pentru vremurile noastre.

Autoarea nu judeca comportamentul sexual al niciunei femei, ci doar descrie căutarea plăcerii sexuale; totul este permis pentru cele 21 de femei  radicale: ele își doresc cu ardoare climaxul sau orgasmul. În 1970 Organizația Mondiala a Sănătății a catalogat dependenta de sex ca o boală (machiavelică, ce-i drept!), ca o  adicție asemănătoare cu jocurile de noroc, drogurile sau alcoolul. Dacă la bărbați aceasta dependenta este măgulitoare, ei considerând chiar elogios să fie catalogați astfel, la femei este o mare problema și acum, în secolul XXI…

Ele sunt încadrate în randul  prostituatelor sau a centuristelor, cum li se mai spune în marile aglomerări urbane. Este aceeași problema ca și la bolile psihice, care sunt rușinoase, dar cancerul nu este rușinos. Femeile care au trăit pentru și prin plăcere  sunt:  Elisabeta a  I a Marii Britanii (fecioară fără voie?), Erzsébet Báthory (ucigașa de copile), Ecaterina cea Mare (o maestră în strategiile sexului), Pauline Bonaparte (care moare de dorință în fața barbaților), George Sand (o intelectuală pe cont propriu), Lola Montes (preferata bărbaților), Contesa de Castiglione (cea care în alcov manevra absolut tot), Sarah Bernhardt (și ale ei vise fierbinți), Colette (o hermafrodita mental), Natalie Barney (amazoana saloanelor de vineri), Mata Hari (spioana javaneza), Isadora Duncan (divina care dansează și dansează), Alma Mahler (iubitoarea de genii), Virginia Woolf (cu al ei zbucium al cărnii), Simone de Beauvoir (o femeie responsabilă pentru ea însăși), Anaïs Nin (căutatoarea miracolului), Joan Crawford (activă sexual), Josephine Baker (perla neagră pariziană), Edith Piaf (cu a ei plăcere niciodată amânată) sau Janis Joplin (care cânta de parca ar avea orgasm). Ultima femeie este o anonima din secolul nostru, care  timp de 24 de ore este dependenta de sex.

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment