Advertisements

Copiii războiului

Angela Tocilă este o autoare ajunsă în acest an la al patrulea său volum. Copiii războiului este scris sub forma unui documentar despre supraviețuitorii și victimele războaielor. Mai jos, un citat din capitolul introductiv:

Copii sunt jertfa pe care o plătesc deopotrivă, agresații și agresorii. Pentru că războiul nu alege, nu selectează decât la început, când agresorii fac regulile, reguli care se schimbă când cei agresați se apără, iar atunci, copiii niciunora dintre ei nu mai sunt în siguranță.

Și pier, suferă, sunt mutilați fizic și sufletește, uneori pe viață. Odată cu ei, suferă și pier, mutilați fizic și sufletește, părinții lor.

Cine și ce câștigă din toate astea? O mână de oameni pentru care banul reprezintă totul… O mână de oameni care cred că pot și au dreptul să conducă lumea și destinul ei. O mână de oameni care decid cine moare și cine trăiește.

„S-a scris mult despre război, despre războaie în general – își justifică autoarea demersul inedit – dar nu cred ca a scris nimeni până acum o carte care sa cuprindă poveștile din război trăite de copii, percepute de ei prin prisma înțelegerii lor. Copiii au un alt mod de a înțelege viata din jurul lor, mult mai curat, mult mai simplu”. Volumul, tipărit la Editura Primus din Oradea, este disponibil și pe Amazon, aici. Ca, de altfel, și celelalte volume ale autoarei orădene: Iris și Picături din soare – 2016.

– Note de lectură, în curs –

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment