Advertisements

Cărți citite / filme apreciate în 2016

Pentru că nu știu cum se face că avem tot mai puțin timp și majoritatea cititorilor caută repere clare, am rugat câțiva prieteni din lista mea de facebook să facă un top subiectiv al celor mai apreciate cărți citite / filme văzute de ei în 2016. Pentru că am avut parte de multe și amabile răspunsuri, le mulțumesc tuturor și îmi permit să fac un serial, în ordinea primirii lor. Așadar:

Regizorul  Andrei Măjeri

 • Cărți:
  • 1. Civilizația spectacolului – Mario Vargas Llosa
  • 2. Gena Egoistă – Richard Dawkins
  • 3. Tetralogia “Marea Fertilității” – Yukio Mishima

 

 • Filme:
  • 1. The Neon Demon în regia lui Nicholas Winding-Refn
  • 2. Nocturnal Animals în regia lui Tom Ford
  • 3. Câini în regia lui Bogdan Mirică Elena Popa,
Teatrul Andrei Mureșanu Sfântu Gheorghe, Autoportretul unei fete cuminți

Cărți:

 1. Omul și clima de Lucian Boia – fascinant, despre cât de mult ne definește spațiul în care ne-am născut, format.
 2. Arta fricii de Ioan Es. Pop. Puternic, răscolitor.
 3. Interior zero de Lavinia Braniște – încă nu am terminat-o, mai am putin și ador cartea asta. Scrie foarte frumos Lavinia Braniște ?

Filme:

 1. Sieranevada: m-a rupt, m-a rupt! Am ajuns să mă cert și cu un bun prieten de la filmul ăsta – nu de tot, dar a rămas un punct nevralgic în conversațiile noastre. E un butoi cu pulbere, zicem Sieranevada și se aprind spiritele:)))
 2. Bacalaureat – am plâns la final, la scena finală. Aah, asta cu generațiile… daaaa… foarte misteaux condusă. Probabil asta m-a atins cel mai mult – frumos, mi-a mers la inimă, oricum.
 3. Două lozuri ? ? ? nu am râs în viața mea atât de bine la un film românesc. Scena cu polițistul, ce culoare are mașina asta….:))) genială! Trebuie să fac rost de film să ma pot uita la el oricând, acasă ?

 

 Răzvan Nicoară, coordonator proiect media www.cefilmevad.eu

Cărți
 1. Între Orient și OccidentNeagu Djuvara. Pentru ca mi-am reamintit ca și acum 300 de ani eram la fel, păstrând proporțiile. Deci că nimic altceva nu ne poate aștepta nici peste 300 de ani – păstrând proporțiile.  http://www.humanitas.ro/humanitas/între-orient-şi-occident-3
 2. Istambul, IstambulBurhan Sonmez. Pentru ca libertatea n-are legătură cu lungimea lanțului de care suntem legați. Și pentru ca e foaaarte bine scrisă  http://www.polirom.ro/catalog/carte/istanbul-istanbul-6069/
 3. Cartea scurtelor iubiri eterneAndrei Makine. Pentru că ni s-au întâmplat, pentru că am trecut prin asemenea istorii. Noi le știm, și dacă și noi tocmai pe astea le uitam, atunci e chiar…  http://www.polirom.ro/catalog/carte/cartea-scurtelor-iubiri-eterne-4272/
 Filme 
 1. Fires on the plainKon Ichikawa
 2. Mon roiMaiwenn
 3. MustangDeniz Gamze Ergüven
 Dacă nu aș fi preferat sa le pun pe cele mai noi (din motive de marketing) aș fi pus Seppuku (Teshigahara) și Idi i smotri ( Elem Klimov).
Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment