Advertisements

Business is hapiness?          

 N-am mai auzit de Hip vreo câteva luni, până să aflu din presa locală despre o Asociație așa-zisă a chiriașilor, lansată odată cu primul nostru tiraj, care invadase pur și simplu ziarele și TV-ul. Ca să-nțeleg că este doar un grup informal și nu un ONG propriu-zis, a trebuit să merg la o întâlnire de-a lor, la invitația lui Hip:

— Olivere, vii să vezi niște tipi care știu să-și facă reclamă? Ai citit și tu de Vlad și Alex, cred…

M-am bucurat de telefonul său fiindcă eu citisem de fapt altceva: în urmă cu două zile apăruse un articol despre sinuciderea de pe Tăietura Turcului. Știrea era că victima ar fi patronul unei agenții implicate în vânzarea apartamentelor din imobilul în construcție. Ori cum știam că Hip stă în zonă, se vedea Tăietura din balconul său… ce șanse erau să fie altcineva? Cum nu răspundea, îmi călcasem pe inimă, sunând-o pe Anca:

— Bună șefa! Ce mai știi de fostul tău… angajat?

— Ce să știu: nimic!? Din partea mea, poate să fie și îngropat!

— Deci ai citit presa de azi?!

— Ce tot spui acolo dom`le, nu pricep: ce vrei? M-ai sunat să-mi spui ceva, sau doar așa, să mă sâcâi?

— Uită-te pe Știri de Cluj și sună-mă după.

— Vezi să nu!

După vreo jumătate de oră:

— Știam eu că Hip nu-i normal! Tu crezi că el e?

— N-am mai vorbit de multă vreme cu el, dar știu că vânduse vreo șapte apartamente, până s-apară infiltrații!

— Și ce motiv de sinucidere-i ăsta? Era prost?!

— Sau îndrăgostit? Cine știe…

      — Parcă autorul le știa pe toate! Sau nu, gata?

Așa că „autorul” era nevoit să ia, ca un copoi, urma personajului său. În situația de față, recent descoperita felie de realitate era inutilă. Tot ce aveam era un articol:

În jurul orei 18 bărbatul a fost găsit în fața blocului de niște trecători care au sunat la 112. La fața locului au ajuns două echipaje de ambulanță și pompieri. Când s-a descoperit că este vorba de o tentativă de sinucidere, au fost chemați polițiștii și criminaliștii. Ușa apartamentuliui în care locuia agentul era închisă pe interior, astfel încât polițiștii au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a avea acces înăuntru.

Potrivit anchetatorilor, victima nu a lăsat vreun bilet care să îi justifice fapta. Este al doilea caz de această natură petrecut într-o singură săptămână la Cluj. Marți după-masa o tânără de 25 de ani s-a sinucis la ultimul etaj al unui imobil din cartierul Zorilor. În cazul său, medicii nu au mai putut face nimic.

Filmul lui Hip era rupt și felia de realitate bătea toate estimările cărții „noastre”, fiindcă după epuizarea tirajului inițial tipărită în 2016, insistase să trecem și agenția lui imobiliară, BIZ, ca sponsor și copyright-ul lui. A doua zi, chiar în timp ce-o sunam pe Anca să confirme ora întâlnirii noastre, văd online altă știre macabră:

Pompierii, medicii legiști, procurorii și polițiștii au fost mobilizaţi miercuri pe dealul Lomb de lângă Cluj-Napoca, după un apel la 112. Un bărbat a fost găsit spânzurat, potrivit ziarulclujean.ro. După ce a fost coborât din laț, identitatea bărbatului a fost stabilită: este vorba de un localnic în vârstă de 40 de ani. Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la IML Cluj. Legiștii vor să afle când și-a pus bărbatul capăt zilelor.

Acesta este al treilea caz de sinucidere din ultimele trei zile, în județul Cluj. Ieri, un bărbat s-a aruncat de la etajul III al unui bloc de pe Tăietura Turcului iar luni, o studentă la Medicină originară din Paris, s-a spânzurat în apartamentul din Cluj-Napoca în care locuia cu chirie.

Ce se-ntâmplase brusc, în marele oraș de provincie, deranjat doar de zgomotul festivalurilor de muzică? Era oare nota de plată pentru dolce far niente-le în care ne cufundasem toți, și eu și Anca; uitându-l pe Hip, căruia-i cântam acum prohodul?

— Voi sunteți înțeleși? mă trezi vocea Ancăi în telefon

— Scuză-mă, citeam ceva! Ce spuneai, cum adică?

     – continuă aici

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment