Advertisements

Alexandru Vlad

Racursiu (Studiu asupra metodei)

“În curtea înghețată, iarba acoperită mai mult cu promoroacă decât cu zăpadă, pomii înghețați în gradină și albiti și ei, parul cu ramurile spinoase întinse pana peste șopron, erau cativa oameni, dar nici unul nu parea sa fie tatal baiatului si nici mama lui nu era acolo, Ceilalti trebuie sa fi fost rude sau vecini, desi casele erau rare aici in partea de sus a satului. In poarta era un grup de cativa copii care au salutat cu voce tare, mai mult pe mine decat pe cei straini, si am intrat cu totii in curte. Era foarte frig si acum, desi dimineata era pe jumatate spre amiaza. S-a apropiat de noi un om in uniforma de ceferist, fara chipiu, si ne-a spus ca l-au coborat, militianul si paznicul il vazusera, si l-au dus dimineata in casa, ca sa se dezghete, statuse acolo agatat noaptea in care se spanzurase, ziua in care l-au gasit abia pe la unsprezece, noaptea urmatoare, si acum l-au dat jos. Seful de post misca din cap c-asa era, dar cei de fata se uitau la doctor pe care-l ghicisera ca trebuia sa fie doctorul, desi servieta grea cu instrumente se afla in mana celuilalt, asistentul.
– Va trebui sa incalziti ceva apa; mai multa, spuse doctorul scotandu-si manusile, si unul din barbati facu un pas spre casa, dar femeile auzisera deja din prag.
Am aflat ca omul in haine de ceferist era fratele baiatului, imi paruse mai degraba ca trebuie sa fie unchi, nu tata in nici un caz, dar nici frate. Se simtea destul de linistit si stia ca nimeni n-o sa-l intrebe prea multe despre sine. In casa se vedea ca mai erau oameni caci iesisera doi, unul era paznicul prea inalt, imbracat in suman cenusiu si cu cizme de cauciuc, desi era vremea asta rece, iar pe cap avea o caciula neagra de oaie, exagerat de inalta si aceasta. Ne saluta si acesta pe toti, apoi incepu sa vorbeasca cu seful de post cu care daduse si mana.”

Fragment din volumul “Cenusa in buzunare” de Alexandru Vlad:

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment