Advertisements

…acești oameni care refuză să plătească această minimă cotizație

Uniunea Scriitorilor din România are 2.600 de membri, din care 600 nu și-au achitat cotizația. Potrivit USR…

…aceștia 600 sunt în continuare membrii noștri și figurează în bazele de date, dar sunt suspendați din drepturi, adică nu au dreptul să voteze sau nu au dreptul să participe la anumite proiecte de filiale. În momentul în care își plătesc cotizația, sunt repuși în drepturi imediat.

Precizarea vine în contextul mediatic al suspendării din drepturi a laureatei Nobel Herta Muller, pentru că nu și-ar fi plătit cotizația anuală de 150 de lei. Herta Muller spune că suspendarea sa din Uniunea Scriitorilor este un “teatru absurd”. Într-un răspuns la întrebările HotNews.ro, scriitoarea laureată cu premiul Nobel pentru Literatură afirmă următoarele:

Glumiți? Nu știam că fac parte din Uniunea Scriitorilor din România. Nu m-a întrebat nimeni dacă vreau să fac parte din Uniune şi nimeni nu m-a anunţat că sunt membru. Când s-o fi întâmplat asta? Și nu am primit niciodată vreo cerere să plătesc cotizaţia.

Când locuiam în România, 1985 sau 1986, trebuia să fiu admisă în Uniune. Am făcut demersurile depinzând de William Totok. Dar cum el nu a fost admis, nu m-am alăturat nici eu. De atunci, nu am mai avut niciun contact cu această organizație. Și nici nu mi-am exprimat intenția de a deveni membru al acestei organizații, a afirmat scriitoarea, pentru HotNews.ro.

Cum se poate numi acest teatru absurd? Cooptare ca înainte? Cineva decide pentru mine și e responsabilitatea mea. În orice caz, nu este democratic.

”Nu are nici o legatură cu Premiul Nobel, ci are legătură cu statutul USR, așa e dintotdeauna. E singura măsură pe care o putem să o luăm față de acești oameni care refuză să plătească această minimă cotizație”, a spus Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor. Sursă foto: ICR Londra

Advertisements

Related Posts

About The Author

Add Comment